Makový cheesecake s ríbezľou

40.00 

Raz sa nám zrodil v hlave nápad… spojiť nenápadnú chuť maku s niečím výrazným a osviežujúcim, napríklad takou ríbezľou. A tak vznikol makový cheesecake s ríbezľovou polevou.

Možnosti zdobenia nájdete tu.

Cheesecake je možné za príplatok objednať taktiež:

bez_lepku

 

 

Obrázky výzdoby sú ilustračné.
Štandardná výzdoba - 1 druh ovocia +
Tortová výzdoba - 3 druhy ovocia a pod. +
Klikni na lupu pre zväčšenie +
  • Zvolené možnosti spolu: 0.00 
  • Cena produktu: 40.00 
  • Cenu produktu a doplnkov spolu: 0.00 

Popis

Raz sa nám zrodil v hlave nápad… spojiť nenápadnú chuť maku s niečím výrazným a osviežujúcim, napríklad takou ríbezľou. A tak vznikol makový cheesecake s ríbezľovou polevou.

Na prvý pohľad nenápadný, no po prvom súste vás prekvapí…

Korpus sa skladá z maslových sušienok, masla, smotanového syra, mascarpone, kyslej smotany, vajec, múky, rumu a bielej čokolády. Polevu, ktorá sa rozprestiera na vrchu tvorí ovocné 90% pyré z čiernych ríbezlí a bielej čokolády.

Ozdobený je bobuľami čerstvých čučoriedok.

PS: tento cheesecake je silno návykový a mizne zo stola rýchlosťou blesku.

Zloženie základu:
maslové sušienky, maslo (82%), smotanový syr, mascarpone, kyslá smotana, vajcia, cukor, vanilka, múka, mak, biela čokoláda, rum

Zloženie polevy:
ovocné 90% pyré z čiernej ríbezľe, biela čokoláda

Alergény:
1, 3, 7

Hmotnosť / priemer / počet rezov celého: 1380g / 22cm / 12ks rezov

Hmotnosť / počet rezov 1/2 polovice: 690g / 6ks rezov

Hmotnosť 1ks rezu: 115g

Skladovanie:
Spotrebujte do 72 hodín (3 dni), skladujte pri teplote +4°C.

Makový cheesecake s ríbezľovou polevou, aké ma zloženie klasický cheese ?

Cheesecake  je dezert, ktorý tvoria dve vrstvy: korpus z maslových sušienok a syrová vrstva. Cheesecake je väčšinou pečený dezert, ale je ho možné pripraviť aj v nepečenej variante.

Cheesecake je poliaty čokoládou alebo ovocným pyré. Je ho možné ozdobiť čerstvým ovocím, sušiekami, orechmi, lyofilizovaným ovocím a pod.

Medzi hlavné ingredience patrí smotanový syr, (najčastejšie zn. Philadelphia, syr môže byť taktiež nahradený tvarohom),sušienky , maslo, cukor a kyslá smotana.

Odkiaľ vlastne fenomén pod názvom cheesecake prišiel ? Prečítajte si históriou pod menom cheesecake.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 1440 g
Rozkrájať

nie, áno

Výzdoba

Žiadna výzdoba, Štandardná výzdoba – 1. druh ovocia, Premium výzdoba – tortová výzdoba